We zeggen het nog wat harder voor de mensen achterin: ze zijn niet hetzelfde! Apps download je op jouw smartphone. Dit zijn applicaties die over het algemeen worden ontwikkeld voor besturingssysteem Android of iOS. De online applicatie, of webapplicatie, is online software die alleen met een internetverbinding (en eventueel inloggegevens) via een webbrowser toegankelijk is, zonder downloads. Binnen organisaties kunnen online applicaties een oplossing bieden voor het automatiseren van processen. Bluenotion maakt online applicaties op maat en heeft hierin onder meer ervaring met: Marketplaces, SAAS en E-learning.
Meer wetenBluenotion ontwikkelt unieke online applicaties, passend bij de behoeften van jouw organisatie en/of klanten.
Met online applicaties kun je alle kanten op! Het doeleinde van een online applicatie heeft sowieso met digitalisering van doen, maar daarnaast kunnen doeleinden van online applicaties zeer verschillen. Een applicatie kan bijvoorbeeld ontwikkeld worden ten behoeve van de samenwerking binnen een organisatie: de software kan processen soepeler laten verlopen en inzichtelijker maken, om vervolgens te analyseren en te verbeteren. Een ander doeleinde kan zijn om taken te automatiseren, waardoor er tijd wordt bespaard en medewerkers zich meer kunnen focussen op hun kerntaken.
Kortom: een online applicatie moet processen versoepelen, inzichtelijk maken en medewerkers ondersteunen. Dit kan tot uiting komen in de vorm van diverse soorten applicaties, waarbij we bij Bluenotion voornamelijk ervaring hebben met het vraag en aanbod-platform Marketplaces, de dienstverlening van SAAS en de werk- en leeromgeving van E-learning.
Wij kunnen jouw marketplace bouwen! Wat is een marketplace? Kort door de bocht, een online marktplaats. Misschien ken je het al, in de vorm van een online ¨vraag en aanbod¨-platform waar kopers en verkopers worden verbonden, zoals bij Bol.com. Producten van diverse partijen worden hier ondergebracht en verkocht. Superhandig, want met het bereik van Bol.com krijgen leveranciers meer klanten en kunnen zij ook de logistieke kwesties regelen. In het geval van de marketplaces die wij tot nu toe hebben gemaakt, gaat het niet zozeer om producten, maar wel om mensen. Door middel van een marketplace kun je namelijk ook beantwoorden aan vraag en aanbod als het om diensten en woonruimte gaat.
Voor James maakten wij een horeca-marketplace voor vaste en flexibele krachten en hun (potentiële) werkgevers. In deze applicatie komen horecawerkgever en -medewerker samen en worden roosters en afspraken voor beide partijen inzichtelijk. Een gatenrooster wordt snel opgevuld en er staan geen vraagtekens bij betalingen en afspraken.
Bekijk caseRoomMe is een applicatie die gesettelde en zoekende huurders matcht op basis van huiscultuur en persoonlijke interesses. Hoe hoger het matchingspercentage, hoe groter de kans op een nieuwe kamer of huisgenoot! Ieder lid van een (studenten)huis maakt in een handomdraai een profiel aan en stemt op zijn of haar persoonlijke favoriete kandidaten.
Bekijk caseSAAS staat voor ¨Software as a Service¨ wat we in het Nederlands kunnen benoemen als: software als een dienst. Met SAAS bied je jouw eigengemaakte software als dienst aan, voor anderen. Dit klinkt misschien spannender dan het is, want ook in het dagelijks leven maak jij al jarenlang gebruik van SAAS. Denk maar eens aan Dropbox om die berg foto´s in op te slaan, je Google G Suite (met daarin bijvoorbeeld jouw Google Drive), e-mail of de elektronische agenda. Er zijn eigenlijk talloze voorbeelden te noemen. Dit biedt mogelijkheden voor bedrijven die een nieuwe of bestaande dienst door middel van software wil aanbieden.
Van brandveiligheidschecks tot heldere communicatie en administratie: woningbeheer vraagt om een slimme organisatie. KKVV maakt nu gebruik van een overzichtelijke gebruiksvriendelijke applicatie, waarin alle zaken die bij woningbeheer komen kijken gemakkelijk zijn in te zien. De applicatie creëert een compleet platform voor alle partijen: huurder, verhuurder en andere betrokkenen.
Bekijk caseFooks geeft bedrijven een kraakhelder zicht op de planning, roosters, beschikbaarheid, contracten en uitgaven. Processen verlopen soepeler, maar zijn ook inzichtelijker: hierdoor wordt analyse gemakkelijker en kan hier sneller op ingespeeld worden. Dit HR-platform creëert een gestroomlijnd proces, zonder hiccups of onnodige kostenposten.
FooksDe toegevoegde waarde van e-learning wordt steeds relevanter! Bedrijven gaan op zoek naar e-learningplatforms wanneer zij hun medewerkers bedrijfsspecifieke trainingen willen geven en de resultaten direct willen meten. Door middel van e-learning kan de werkgever inzien hoe een medewerker ervoor staat, wat goed gaat en wat misschien nog wat meer tijd of verdieping nodig heeft. Deze meetbaarheid maakt het ook interessant om met e-learning diverse leerlijnen uit te stippelen. Zo kan iedere medewerker een gepersonaliseerd traject doorlopen en zich alleen in de nodige leergebieden doorontwikkelen.
Boost & Co maakt het rendement van training en ontwikkeling meetbaar per persoon en voor de gehele organisatie. Zij schakelden Bluenotion in om een platform te ontwikkelen dat bijdraagt aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen, met een nieuw leerlijnen- en e-learningsysteem als toevoeging. Het resultaat: een compleet persoonlijk ontwikkelingsplatform voor bedrijven!
Wil jij een marketplace laten bouwen? Klinkt SAAS als iets voor jouw organisatie? Of heb je behoefte aan een e-learning platform? Bij Bluenotion horen we graag waar processen in jouw bedrijf geautomatiseerd kunnen worden en bedenken we de oplossing in de vorm van een online applicatie.